10 tips bij het kiezen van de juiste aannemer

Real estate agent and clients shaking hands after signing property agreement

Het kiezen van een bekwame aannemer is ontzettend belangrijk. Een ervaren en kwalitatieve aannemer voorkomt immers heel wat miserie en kan je aardig wat geld doen besparen.

Ben je op zoek naar een aannemer, dan kun je met deze checklist alvast aan de slag. Een betrouwbare aannemer is een partner die het verschil maakt!

Tip 1 - Kies een aannemer die met je meedenkt

Een aannemer stuurt je niet in een bepaalde richting, maar luistert en denkt met je mee. Je voelt al snel dat je op dezelfde golflengte zit. Een correcte aannemer denkt niet enkel aan zijn eigen inkomsten en marge, maar gaat mee met jou op zoek naar de beste oplossing op maat.

Tip 2 - Ga voor een aannemer met waarden en normen

Zorg voor een aannemer die correct zaken doet en waar je weet wat je er aan hebt. Afspraken nakomen is ontzettend belangrijk. Een overzichtelijk plan van aanpak is daarbij essentieel. Kies steeds voor een aannemer die gestructureerd en planmatig te werk gaat.

Tip 3 - Een aannemer trekt tijd voor je uit

Een capabele aannemer trekt tijd voor je uit en communiceert open en eerlijk. Vertragingen kunnen, maar er moet steeds wat speling zijn om dit op te vangen. Een vakkundige aannemer hecht veel belang aan een tijdige oplevering.

Tip 4 - Zet alles op papier

Wat niet op papier staat heeft geen juridische waarde. Zorg dat alles netjes op papier staat. Een goede aannemer zal dit zelf aangeven. Zo ben je zeker van de gemaakte afspraken en kun je hierop terugvallen.

Tip 5 - Kies voor harmonieuze oplossingen

Een kwalitatieve aannemer zal je wijzen op de harmonie van het geheel. Creatieve architecten en ontwerpers gaan vaak helemaal los, maar willen de harmonie met de bestaande bebouwing al wel eens uit het oog verliezen. Beperkt het mixen van stijlen en ga voor een helder geheel.

Tip 6 - De manier van samenwerken met werknemers

Tracht te achterhalen hoeveel medewerkers de aannemer heeft en hoe hij deze begeleidt en opleidt. Gelukkige werknemers waar correct mee wordt omgegaan presteren beter. Reken maar dat jij hier de vruchten van plukt.

Tip 7 - Is de aannemer echt een expert?

Informeer zeker eens bij enkele referenties en vraag ook naar de opleidingen en bijscholingen van de aannemer en zijn medewerkers. Hoe beter opgeleid, hoe groter de kans op een piekfijn afgewerkt project.

Tip 8 - Vraag referenties op

Een deugdelijke aannemer zal je met plezier enkele referenties geven. Contacteer deze mensen en vraag naar hun ervaringen. Is het een jong bedrijf, houd dan rekening met de attitude van de aannemer.

Tip 9 - Groot is niet altijd goed

Bij een grote aannemer ben je vaak niet meer dan een nummer. Een kleinere aannemer gaat vaak net wat verder en de samenwerking is persoonlijker. Kies voor een aannemer die doorgaat tot het werk helemaal naar tevredenheid af is.

Tip 10 - Vertrouw op de expert

Heb je je keuze gemaakt, vertrouw er dan ook op dat de expert zijn vak kent en dat het goed komt. Beoordeel de aannemer pas als het werk helemaal af is.

Zo, met deze tips kom je alvast een heel eind verder bij het selecteren van de juiste aannemer.

Wood Estate

Interesse om samen te werken?

Twijfel dan zeker niet en contacteer ons met onderstaande gegevens of met ons contactformulier.

Telefoon

+32 3 296 04 22

E-mailadres

info@woodestate.be

Ons adres

Liersesteenweg 128
Mortsel 2640